За мен

dimitar-kapov-003Здравейте приятели,  

Казвам се Димитър Капов на 36 години. Роден съм в град Девин – разположен в сърцето на една от най-красивите планини в България – Родопа планина. От дълги години живея, уча и работя в град Пловдив. Вече нося в себе си хилядолетният дух на този прекрасен град разположен в сърцето на равна Тракия. Повече от осемнадесет години се занимавам активно със спорт. Като ученик се интересувах от бойни изкуства и тренирах пет години карате Киокушинкай. То ме научи на воля, дисциплина и самоконтрол. Изключително важни неща, необходими за правилното развитие на личността. Освен това докато учех не спирах да се занимавам и с много други извънкласни дейности – плуване, планинско катерене и актьорско майсторство.

Като медицински специалист имах възможността да изуча човешкото тяло и анатомия, разбрах как то расте, развива, взаимодейства с околния свят и как ние ежедневно допринасяме за неговото здравословно изграждане и хармонично развитие. В момента работя в болница в град Пловдив в Клиника по Лъчелечение, УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив > https://www.facebook.com/KLL.Plovdiv/ като – Лъчетерапевтичен лаборант / Radiation Therapist.

Извън работното си време успявам активно да продължавам да се занимавам със спорт, като посещавам тренировки по спортна гимнастика, фитнес, плуване, участвам в спортни събития, състезания, маратони. Непрекъснато се уча и усъвършенствам, както по пряката си професия, така и в спортните си умения.

Имам придобити многобройни квалификации от обучения за инструктор в различни направления. Това ми позволява да мога с огромно удоволствие да предавам знанията и уменията си на други и да ги запаля по същият начин да потърсят своето развитие в спорта и културата.

dimitar-kapov-002Голяма част от свободното си време посвещавам на репетиции като танцьор и актьор в Мюзикхолен театър Пловдив – Николай Серафимов. Участвам в театрални представления, мюзикъли  и шоу-програми, танцувам в представления и различни мероприятия. Това е още едно от уменията, които се стремя да развивам в себе си и мисля, че успявам в това си начинание. 

Имам успешно завършени курсове по:

 • Аеробика, Каланетика и Стречинг в  Национална Спортна Академия “Васил Левски” (НСА) град София.
 • Инструктор на групови занимания на Фитнес Академия България за Фитнес инструктор ниво 3 по евроквалификационната рамка EQF  валиден във всички страни – членки на Европейския съюз. 
 • STEEL TONIC – сертифициран инструктор на STEEL PROGRAMS по Steel Tonic
 • DANCELO – сертифициран инструктор на DANCELO – новата фитнес – денс мания за всички.
 • PILOXING – сертифициран инструктор – Piloxing SSP
 • STEEL JUMP – Сертифициран инструктор на STEEL PROGRAMS по STEEL JUMP
 • BURN – сертифициран инструктор по BURN by DANCELO нова functional music training made in BULGARIA
 • ECross kids – сертифициран инструктор на ECross – Italy по инструктор на групови тренировки за деца 

Вдъхновяват ме различните видове и стилове аеробна гимнастика –   Стречинг, Спининг, Боди пъмп, Фит- бол аеробика, Тай – бо аеробика, Слайд, Фънк, Хип-хоп и Денс аеробика, и разбира се Urban Rebounding – FIT JUMPING аеробни занимания. Това е последното ми увлечение, което успешно развивам. Тренировките по Фит джъмпинг са приятни за изпълняване под съпровода на съвременни музикални хитове, допринасят за повдигане на настроението, освобождаване от стреса в ежедневието и едновременно с това са изключително ефективни за оформяне на стегнато и хубаво тяло. Ефекта от тях е многостранен и траен.

dimitar-kapov-001В живота си се стремя да бъда ежедневно полезен и коректен в общуването си с хората. При воденето на тренировки искам да съм компетентен за трениращите под мое ръководство. За мен е уникална хармонията, която съществува в природата. Изучавам я и философията ми е, че всяко постоянство, отдаденост и интерес към това, което правим ще изгради характера ни в нова посока, ще ни направи по-уверени, по-щастливи и по-успешни в днешния динамичен живот. Съчетаването на работа, спорт и култура води до по-пълноценен живот.

DSC07100     

Сега работя успешно като инструктор на групови занимания в

ATHLETIC FITNESS – MALL MARKOVO TEPE

град Пловдив,

където провеждам групови занимания по различни спортни активности – вижте повече в страницата на Групови занимания – Атлетик фитнес

 https://www.facebook.com/queenaxbg/

www.athletic-bg.com

Пловдивски фитнес инструктор: Можем да спрем биологичното стареене с няколко стъпки СНИМКИ

Димитър Капов представя практически съвети за това как да подобрим здравето и да удължим живота си

https://trafficnews.bg/zdrave/plovdivski-fitnes-instruktor-mozhem-da-sprem-biologichnoto-138241/?fbclid=IwAR2yThRbcSvlKH_9ss1Pfxrxhvk9455gefYo6u2KUo9HfninlfwHRW1gCOw

http://www.kamato.bg/instructors/dimitar-kapov/

11233280_941533189245153_9197914066378213642_o

Интервю с Димитър Капов-спортен инструктор

Кой сте вие – Представете се?

http://www.kamato.bg/sporten-instruktor-dimitat-kapov/                       

4 thoughts on “За мен”

 1. Страхотно и професионално представяне. Обещавам, че ще ви посетя.

 2. Здравейте, Иван Петков,
  Заповядайте и в двете зали, в които провеждам тренировки по различни аеробни активности.
  За улеснение при избор на тренировка вижте нашите менюта с описание на тренировките и график на часовете от тук: http://www.kamato.bg/

  1. Благодаря, Фам!
   Не съм най-добрият, но съм един от инструкторите готов да работи с всички типове хора.
   За мен това е от значение – да мога да предам знанията си и уменията на други хора,
   които имат желание и интерес да ме следват, като ги запаля по спорта и активностите свързани със здравето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

фитнес нструктор на групови тренировки