08.12.2022

Димитър Капов

фитнес нструктор на групови тренировки

STEEL JUMP

  Вече можете да тренирате ефикасно, динамично и забавно! Отслабнете и подобрете физическото си състояние като се забавлявате с фитнес батута.
Батутът е от тези спортни дисциплини, които горят най-много калории, съответно мазнини. Използвайки редовно вашия фитнес батут, можете да горите до 1200 калории на час, в зависимост от интензивността на тренировката. Натоварвате до 400 мускула на седалището, корема, ръцете и бедрата едновременно.
Фитнес батутите се препоръчват от спортни специалисти, физиотерапевти и организации като НАСА.
Най-голямото предимство на тази тренировка е, че ще оформите тялото си по невероятен начин без да натоварвате ставите на глезените, коленете, тазобедрените стави и гръбначният стълб!
#Reboudinffitness #Jump #fitnesjump #thebestcardiotraining#Plov divJump

Steel Programs са световноизвестна марка за фитнес, която създава и пополяризира много различни системи за трениране и здраве! Сега сме готови да Ви представим, освен хитовата тренировка Steel Tonic, която успешно върви от няколко години в нашите зали, така и последното им вдъхновение за групови тренировки – Steel Jump
Steel Jump e фитнес тренировка, която продължава 50 минути, като всички трениращи и инструктори използват почти през цялото време батути.

Ползите са много и накратко по-долу са представени само част от тях, за да сте наясно колко много печелите само с 2-3 тренировки на седмица.

👉 намалява излишните килограми и мазнини в тялото. Учени от НАСА са доказали, че скачането на батут е 68% по-ефективно от jogging-a и спомага за бързото възстановяване на мускулна маса.​

👉 значително намалява целулита и стимулира работата на щитовидната жлеза.

👉 изчиства токсинитете чрез стимулиране на лимфната система, която за разлика от кръвоносната, си няма помпа. По този начин скачането на батут засилва имунната система и ускорява метаболизма.

👉 подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система – проучвания сред хора със заседнал начин на живот, средно активни и спортисти показват, че с редовни тренировки и в трите групи се наблюдават чувствителни подобрения в сърдечно-съдовата система.

👉 коригира неправилната стойка на тялото – редовното скачане на батут подобрява устойчивостта на мускулите особено в областта на корема и гърба. Така може да се предотвратят проблеми и състояния свързани с неправилната стойка на тялото.

👉 подобрява костната плътност – леките и многократни подскоци създават малко, но достатъчно напрежение в костите, което ги подпомага сами да изграждат костна плътност. По този начин се намалява рискът от фрактури и развитие на остеопороза.

👉 повишава общата координация на тялото – докато подскачате, тялото се опитва да пази баланс и координация, което кара мозъкът активно да участва в тренировката.

👉 щади ставите – докато скачате на батут, укрепвате сухожилията, връзките и мускулите около ставите.

👉 намалява стреса – jumping fitness-ът намалява стреса, безпокойството, депресията като повишава нивото на ендорфин (хормон на щастието) в кръвта, облекчава главоболието и увеличава естествения поток на кислород.

Ползите от скачането на батут са наистина много и различни.

#Athleticjump

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.